Biblebap2405

Biblebap 24 mei 2020

Deze week gaan we verder met David. David klein van stuk vertrouwd op God!

Lees het verhaal of vraag of iemand het aan je voorleest.

Psalm 23

God zorgt voor mij!!

David pakt zijn harp. Hij is een lied aan het maken. 
Een lied over God. Over hoe goed God voor hem zorgt. Het begin van het lied heeft hij al. Hij zingt het zachtjes: De Heer zorgt voor mij, zoals een herder voor zijn schapen zorgt. Hij geeft me alles wat ik nodig heb. Hij wijst me de weg, zoals een herder, die zijn schapen naar groen gras en fris water toe brengt. Bij de Heer ben ik veilig, hij geeft mij nieuwe kracht, zo goed is hij. Ik ben niet bang, ook al is er gevaar, ook al is het nacht om mij heen. 
Want u bent bij mij, Heer. U zorgt voor mij, en dus ben ik veilig. U geeft mij moed. Zo is God, denkt David. Een herder, net zoals ik vroeger was. 

Maar dan de allerbeste herder die je je kunt voorstellen. David denkt aan de tempel die hij wil gaan bouwen. Dat wordt een prachtig huis waar God kan wonen. Als die tempel er is, dan kun je eigenlijk bij God op bezoek. Wat zal dat fijn zijn! David pakt zijn harp weer. Ineens weet hij hoe het lied verder moet gaan

U nodigt mij uit in uw prachtige huis, ik kom op bezoek in uw tempel. U zorgt voor een maaltijd: de tafel staat vol met het lekkerste eten en drinken. Mijn vijanden zien dat u goed voor mij zorgt. Het maakt me zo blij, Heer, dat u van me houdt. Ik zou wel altijd bij u willen wonen. De rest van mijn leven, heel dicht bij u. Daar vind ik het echte geluk.

Wat mooi hè dat God altijd voor je wilt zorgen. Ook nu het soms wat anders gaat op school of thuis.
God is er voor je en zal altijd voor je zorgen! Vergeet dat maar nooit!

Hier onder nog een leuk lied over dit verhaal.

Succes en veel plezier!

Zet je je werkje weer op Facebook? Dat vinden we altijd leuk!

Je kunt hieronder klikken voor de verschillende werkjes:

Het materiaal is o.a. afkomstig van : www.debijbel.nl en YouTube